In praktijk brengen - Reisverslag uit Lodwar, Kenia van patrice ahlers - WaarBenJij.nu In praktijk brengen - Reisverslag uit Lodwar, Kenia van patrice ahlers - WaarBenJij.nu

In praktijk brengen

Blijf op de hoogte en volg patrice

08 Juli 2013 | Kenia, Lodwar

Maandag 8 juli

Vandaag gaan we dingen die we in de workshop besproken hebben in praktijk brengen.
Maar eerst zoals hier op maandag gebruikelijk is om 7.00 naar de kerk naar de mis voor de medewerkers van de diocese. Daarna aan het werk. Allereerst de kinderen ophalen met de auto. Dit is zo moeilijk. We gaan met 4 volwassenen mee om als auto veiligheidsstoel te fungeren. Dat is dus een leidster voor 2 kinderen. Het kost al veel moeite om zelf te blijven zitten je moet je overal aan vasthouden (de wegen zijn heel slecht) en dat heb je nog een ernstig gehandicapt kind op schoot dat niet kan zitten en geen hoofdbalans heeft. Ik zit op een bankje en op de grond voor mij tussen mijn benen een ander kind dat een beetje kan zitten, die moet ik met mijn benen en knieen ondersteunen. Het is een rit van anderhalf uur om de kinderen op te halen. Het is niet te doen, gevaarlijk, de weg is zo slecht dat er kinderen bij een grote hoppel er bijna uitvliegen. Een busje zou geen overbodige luxe zijn, maar ja waar vind je zo’n sponsor.
Vandaag meegdraaid in de groep, Leuk zoals alles opgepakt wordt. Mijn voorstel om te starten met een liedje hadden ze gelijk ingevoerd, de leidsters hadden er zelf ook veel lol in. De wigkussens die we hebben laten maken werden gelijk gebruikt.
Ook hebben we van een oud looprek voor volwassenen een rollatortje laten maken.
Het drinken ging vandaag ook veel beter, voor ieder kind een beker uitgezocht en tips gegeven, veel samendoen kijken en proberen.
Vanmiddag hebben we de kinderen weer naar huis gebracht. Wat een bijkomend probleem is dat deze kinderen niet zindelijk zijn en geen luier dragen. Je hebt een handdoek op schoot maar dat is niet voldoende als een kind plast. (of diaree heeft, dit gebeurde gister).
Al met al zien we dat de workshops vruchten begint af te werpen.

• 08 Juli 2013 - 22:36

Margot:

Klinkt weer goed Patrice!
    Volgende keer autostoeltjes meenemen die ze met een stevig touw in de pick-up maken.... Poe, daar moet toch iets op te verzinnen zijn.
    Goed werk!

• 09 Juli 2013 - 18:08

Beatrijs:

Ik reken uit: 8 autostoeltjes en heel veel touw en klittenband. Misschien extra vestjes in de autostoeltjes en zachte hoofdbanden? 8 autostoeltjes inzamelen hier is nl is niet zo moeilijk, maar je kunt natuurlijk qua vervoer en kosten beter dichterbij kopen. Of niet?
    Wat een basale problemen, he! Veel inventiviteit gewenst! knuffel, Beatrijs